Vaak gestelde vragen?

Wij trachten steeds de verzending gratis of zo goedkoop mogelijk te maken voor onze klant. Uw verzending is volledig gratis vanaf €50, indien het bedrag lager is, tot €49, vragen we enkel een deelname in de kosten van €5.

Wij verzenden via onze Partner DHL, in uitzondering kan uw bestelling ook gebracht worden via Bpost & PostNL.

Op het moment dat uw bestelling via DHL wordt verzonden vanuit ons magazijn in Italië, zal de bestelling ‘verzonden’ te staan in uw persoonlijk account. Je ontvangt dan ook een email bevestiging van ons. Na ontvangst van deze email word je tracking link geactiveerd en kan je de bestelling online volgen via de link (tracking-code) in de gegevens van je bestelling.

Momenteel is de levertijd ongeveer 3 werkdagen, bij uitzondering kan dit oplopen tot 5 werkdagen.

Let op: bij de betaalwijze vooruitbetaling wordt het pakket pas verstuurd zodra wij de betaling hebben ontvangen.

 

Na het plaatsen en de betaling van uw bestelling ontvangt u via email een bestel en betaal bewijs. Maar zoals wettelijk voorzien én verplicht krijgt u van ons bij uw bestelling steeds een afgedrukte factuur.

Betalen en retour informatie?

Wij bieden u verschillende mogelijkheden aan om uw bestelling te betalen.

Vragen? 1

Op onze webshop bewaren wij géén enkel detail i.v.m. uw betaling, enkel de wijze waarop. De afhandeling van uw betaling gebeurt rechtstreeks via de 100% beveiligde omgeving van uw bank, Stripe of Paypal.

Na ontvangst van deze email word je tracking link geactiveerd en kan je de bestelling online volgen via de link (tracking-code) in de gegevens van je bestelling.

Heb je het verkeerde artikel besteld, of wil je toch een ander product erbij of extra, of wil je je adres wijzigen? Geen probleem, zolang uw bestelling nog niet ingepakt is, kan deze nog worden aangepast of kan u ze ook nog annuleren.

Het is belangrijk dat u zo snel mogelijk contact opneemt!

Zodra de bestelling is verpakt en verzonden kan deze niet meer geannuleerd worden. In dat geval dient u de retour procedure aan te vragen.

Controleer direct na ontvangst van het artikel of het onbeschadigd en compleet geleverd is. Als dit niet het geval is, verzoeken wij je vriendelijk zo snel mogelijk contact op te nemen met onze klantenservice om dit te melden, u kan er op aan dat we dit serieus nemen. Eventuele omruiling & verzendkosten zijn in het geval van onze fout steeds voor onze rekening.

Alle goederen die vooraf zijn betaald kunnen gedurende 30 dagen aan ons worden geretourneerd. Dit is énkel mogelijk indien de artikelen ongedragen zijn, NIET gewassen, in originele staat én voorzien zijn van de originele labels en verpakking. Voor artikelen in de uitverkoop gelden dezelfde retour voorwaarden.

Het passen van artikelen is uiteraard geen probleem. Wij raden je wel aan de schoenen op zachte oppervlakken (bijv. tapijt) te passen en te proberen. Labels en etiketten mogen niet verwijderd worden indien u het artikel wenst terug te sturen. Indien je het artikel wilt retourneren, zorg ervoor dat je het artikel niet vies maakt en in de originele staat en fabrieksverpakking naar ons terugstuurt. Gelieve er rekening mee te houden dat dit einde reeks en/of outlet artikelen zijn, tracht steeds de correcte maat te bestellen, bij twijfel kan u ons contacteren.

Deze artikelen zijn uit hygiënische overwegingen niet te retourneren.

  • Ondergoed
  • Badkleding

Bij retourzendingen is het vooraf aanmelden absoluut noodzakelijk!