Bij Outlet Fashion proberen wij steeds een zo goed mogelijke service te verlenen, onze prijzen scherp te houden én artikelen met de beste kwaliteit te leveren. Spijtig genoeg kan het soms voorkomen dat je niet zo tevreden bent. Geen enkel probleem, neem contact met ons op, wij staan tot uw dienst.

Contacteer ons voor u iets terugzend en gebruik enkel het formulier en/of het verzendlabel dat u na aanmelding ontvangt.

Op ons retourformulier kan je de artikelen vermelden die je terug gaat sturen. Dit formulier leg je samen met de artikelen in de doos, en bovenop de doos plak je de ontvangen retour label.

Als je de overeenkomst herroept, dus u gebruik maakt van het “recht op herroeping”, betalen wij het aankoopbedrag (zonder de verzendkosten) zo snel mogelijk aan u terug, uiterlijk binnen de 14 dagen na de herroeping. In alle gevallen wachten we met de terugbetaling tot de artikelen opnieuw bij ons zijn aangekomen en nagezien. Pas daarna starten we de procedure van terugbetaling.

Alle goederen die vooraf zijn betaald kunnen gedurende 30 dagen aan ons worden geretourneerd. Dit is énkel mogelijk indien de artikelen ongedragen zijn, NIET gewassen, in originele staat én voorzien zijn van de originele labels en verpakking. Voor artikelen in de uitverkoop gelden dezelfde retour voorwaarden.

Het passen van schoenen is toegestaan. Maar opgelet: doe dit op een zacht oppervlak (tapijt, handdoek). Elke schade maakt dat het artikel voor ons niet meer verkoopbaar is, als gevolg daarvan geld de retour/terugbetalingsvoorwaarden niet. Indien je het artikel wilt retourneren, zorg ervoor dat het proper zoals ontvangen, en in de originele staat en fabrieksverpakking naar ons terugstuurt.

Indien u de originele doos niet meer in je bezit heeft, énkel dan kan u een andere doos gebruiken, die voldoende sterk en beschermend is.

Gelieve er rekening mee te houden dat dit allemaal einde reeks en/of outlet artikelen zijn, tracht steeds de correcte maat te bestellen, bij twijfel kan u ons contacteren.

Wanneer een artikel beschadigd of defect is, gelieve in dat geval gebruik te maken van het recht op klacht/vervanging.

Hiervoor kan u ons contacteren via klantendienst@outletfashion.net .

Wat hebben wij nodig van u?

Zéér duidelijke beschrijving over hoe de beschadiging of het defect is ontstaan.
zeker 2 tot 4 foto’s die de beschadiging goed weergeven. (bij schoenen hebben wij steeds een foto van de zool nodig).

Na ontvangst van alle informatie behandelen we binnen de 48u je klacht. Nadien ontvang je een bericht over de verdere verwerking van de klacht.

Defecten die niet onder de garantie of terugbetaling vallen:

  • Normale slijtage van de zolen, hakken van schoenen.
  • Normale slijtage bij handtassen en aanverwanten.
  • Kale neuzen bij schoenen door normale slijtage of foutief gebruik.
  • Beschadiging aan de hiel van de schoen.
  • Gebreken veroorzaakt door verkeerd of intensief gebruik.
  • Sterke transpiratie in de schoenen.
  • Fouten ontstaan door wassen, in elke vorm, van schoenen en andere artikelen.
  • Onregelmatigheden ontstaan door externe invloeden, bijvoorbeeld; wrijving, scherpe voorwerpen of chemicaliën.
  • Artikelen die vanwege het model lichamelijke ongemakken veroorzaken zoals zweten of blaren.

Foutief gekochte artikelen kan je ruilen door het te vervangen artikel te retourneren en nadien een nieuwe bestelling te plaatsen op de website. Alle artikelen kunnen worden geretourneerd, met uitzondering van de bepalingen vermeld in “Wat kan ik wel of niet niet retourneren”.

Gelieve er rekening mee te houden dat dit einde reeks en/of outlet artikelen zijn, tracht steeds de correcte maat te bestellen, bij twijfel kan u ons contacteren.

Gelieve ons steeds te contacteren voor elke retour/vervanging.